Det svenske selskapet Propellerheads har overrasket stort flere ganger. Det er kanskje ikke så rart, for selskapet ble grunnlagt i 1994, og de er derfor en av pionerene på programvare til musikkbruk. De har tidligere har en filosofi som innebar at den eneste måten man kunne få tilgang til lydene i Reason via ekstene programmer var via Propellerheads egen teknologi som kalles ReWire. For noen år siden var det derfor helt utenkelig at de skulle åpne opp programmet Reason for eksterne virtuelle instrumenter og plugins. De sa at de ville levere et stabilt program, og at tredjepartsprogrammer kunne kludre det til. Denne muligheten ble imidlertid lansert i Reason 9.5. Nå overrasker de med å lansere en av Reasons synther, Europa, som en separat plugin i VST og AU format.

Europa-synthen ble utviklet for store, episke lyder. Nå er denne kraftige wavetable-synthen tilgjengelig som VST/AU plugin som også kan kjøres standalone. I første omgang kan du bruke de brede modulasjonsmulighetene på innebygde waveforms, og deretter legge til avansert spectral filtering, harmonics processing og tegne dine helt egne waveforms.

Europa kombinerer avansert syntese med brukervennlige kontroller. Morph mellom 30+ wavetables, fra tradisjonelle analoge waveforms til komplekse, dynamiske waveforms som responderer på hvordan du spiller. Man kan også lage egne wavetables basert på samples. Med enkel drag'n'drop teknologi kan du dra inn dine egne, forhåndsinnstilte synthlyder, trommelyder, sang eller til og med loops for å få maksimalt ut av hva Europa har å by på, enten som nytt synthmateriale eller som filter.

Hvis du allerede eier Reason 10, kan pluggen lastes med gratis, ellers er introduksjonsprisen satt til $99. Demoversjon er tilgjengelig.

Les mer hos Propellerheads

­