Image Line fyller 20 år, og har derfor rett og slett hoppet over versjonsnummer mellom 13 og 19, og dermed lansert FL Studio 20. Bursdagsbarnet bestemmer!

Den største nyheten er at programmet finnes nå for Mac OS! Nå trenger man ikke lenger å kjøre FL Studio via en Windows partisjon på Mac´en, noe som førte til applaus blant Mac/FL Studio brukerne i hjemmestudio.net-kollektivet. Hvis du eier en lisens trenger du heller ikke å kjøpe en ny til Mac´en din, for Image Line tillater at programmet benytter den samme lisensen på begge operativsystemer.

Hvis du ikke har prøvd FL Studio før, men har lyst til å teste programmet er det bare å laste ned en demoversjon. Image Line skiller seg ut ved at de tilbyr gratis oppdateringer i hele produktets levetid.

Prisene på FL Studio 20 pr. 1. mai 2018 

Versjon Pris  Ca. NOK (1 dollar = 8,17 NOK)
Fruity Edition  $99 810,-
Producer Edition $199 1620,-
Signature bundle $299 2442,-
All plugins bundle  $899 7344,-

Programmet finnes egentlig i to versjoner: Fruity som er den rimeligste, og som ikke kan spille inn audio, og Producer som kan det. Signature og All er egentlig tillegg til Producer versjonen. Hvis du lurer på hvilken versjon du bør velge finnes det en oversikt tilgjengelig her>>. Les mer hos FL Studio 

 

Tips til Mac-brukere:

Hvis du - som oss - har andre innspillingsprogrammer som Cubase og/eller Logic på maskinen fra før har du kanskje lurt på om og i tilfelle hvordan du får brukt dine VST/AU plugger i FL Studio? Det kan du, og det er enkelt. Du åpner menypunktet Options->File settings. Deretter trykker du på Manage plugins. Klikk deretter på Scan plugins, så vil alle dine installerte plugins dukke opp, og være tilgjengelige for bruk i FL Studio.

 

Tips til Mac-brukere:

Hvis du - som oss - har andre innspillingsprogrammer som Cubase og/eller Logic på maskinen fra før har du kanskje lurt på om og i tilfelle hvordan du får brukt dine VST/AU plugger i FL Studio? Det er enkelt. Du åpner menypunktet Options->File settings. Deretter trykker du på Manage plugins. Klikk deretter på Scan plugins, så vil alle dine installerte plugins dukke opp, og være tilgjengelige for bruk i FL Studio.

 

Noen tips:

Mixeren - Introduksjon del 1

Mixeren - Introduksjon del 1

den 10. august 2014 i Om mixeren

De som en gang i tiden har jobbet i et tradisjonelt, analogt innspillingsstudio vet at man der har et klart ...

Les mer
2756
Valg av oppløsning for opptakene

Valg av oppløsning for opptakene

den 10. august 2014 i Innspilling

Valg av oppløsning for opptakene har lenge vært et hett debattert tema på mange forum.

Les mer
2284
Equalizeren

Equalizeren

den 10. august 2014 i Mixing

En equalizer (EQ) kan best beskrives som en mer eller mindre avansert tonekontroll.  EQ'en brukes vanligvis til å jevne ut frekvenser ...

Les mer
3983
Kompressoren

Kompressoren

den 10. august 2014 i Mixing

Kompressoren er et av de mest nyttige verktøyene man kan ha i et studio, men kan være litt ...

Les mer
7252
Innspilling og mix av elektrisk gitar

Innspilling og mix av elektrisk gitar

den 10. august 2014 i Innspilling

Lyden av en elektrisk gitar er et sentralt element i nesten all pop- og rockemusikk, så denne artikkelen skal ta ...

Les mer
5840
Mixing i hodetelefoner

Mixing i hodetelefoner

den 10. august 2014 i Mixing

Å bruke hodetelefoner ved mixing kan mange ganger være nødvendig.

Les mer
2754
­