I disse dager prates det mye om Corona-virus, og det er på alle måter forståelig. Hvis du likevel synes at det kan være greit å høre om andre temaer også, har vi noen tips i jungelen av musikkproduksjons-podder. 


Song Exploder

Song Exploder er kanskje den første(?) podcasten. Den første episoden kom i 2014, og de har tatt for seg hvordan en låt blir til ved hjelp av demoinnspillinger og "hele historien" fortalt av gjester som bl.a. Metallica, Lorde, U2, Fleetwood Mac og mange, mange fler.

Nettside: https://songexploder.net/
Finnes på iTunes og Spotify


Hangin out with audiophiles

Jamie Lidell har bakgrunnen sin fra soulsang og ekperimentell maskinfunk i Super Collider. Her nerdes det skikkelig med studiofantomer som Richard Devine og Tim Exile.

Nettside: https://jamielidellmusic.com/
Finnes på iTunes og Spotify


My forever Studio

Britiske My forever Studio har en pod med musikkteknikkjournalistene (puh!) Chris Barker og Will Betts. De besøker ulike studioer og diskuterer utstyr både forlengs, baklengs, opp og ned veggene. Kompetent og interessant pod.

Finnes på iTunes og Spotify
Nettside: https://www.musictech.net/shows/my-forever-studio/


Bak spakene

Bak spakene er en ny podkast av Ole Henrik Antonsen, mangeårig journalist og redaktør for magasinet Musikkpraksis, i samarbeid med Benum.

Nettside: https://bakspakene.no/
Finnes på iTunes og Spotify


Musikprodpodden

Musikprodpodden er en svensk podcast som går bredt ut, og tar opp så ulike temaer som f.eks låtskriving og mikrofonplassering. De som leder podcastene er Niklas Berglöf, Magnus Lindberg og Joakim Jarl.

Nettside: https://musikproducent.se/podd/
Finnes på iTunes og Spotify (+TuneIn og RSS-feed)


Hvis du har andre favoritt-podcaster som du vil anbefale, er du velkommen til å sende oss en melding


 

­