Når man skal kjøpe utstyr til musikkinnspilling er det beste å prøve det selv, sammenligne alternativ og deretter gjøre et valg. Hvis du f.eks er ute etter å teste mikrofoner kan løsningen hos Audio Test Kitchen kanskje være nyttig. Utfordringen er jo gjerne å få tak i det utstyret man er interessert i på samme tid, slik at man kan gjøre relevante sammenligninger.

Det finnes, som vi snart skal se, en løsning som i hvertfall skårer høyt på smittevern(!), og som burde utløse stående applaus hos FHI og Helsedepartementet. Undertegnede er for øvrig uvitende om meter´n er overholdt, mens de jobbet med dette :)

Hva er så Audio Test Kitchen? Jo, det er en webbasert app som er laget for at du skal kunne sammenligne rundt 300 ulike kondensatormikrofoner i ulike prisklasser, mens du sitter hjemme hos deg selv. De har et utvalg låter i ulike sjangere. Du kan enten høre hele mixen innspilt med samme mikrofon, eller de ulike sporene hver for seg. Alt er innspilt med nøyaktig samme lydkilder og signalveier, slik at den eneste variabelen er mikrofonen. Det gjør at det er enkelt å høre hvor stor eller liten forskjellen mellom dem virkelig er.

Dette er et bra tiltak, synes vi!

Les mer hos Audio Test Kitchen

­