Cubase 8.5 lanseres i dag (02.12.2015). Det har nesten blitt en "tradisjon" at Steinberg lanserer en oppdatering av Cubase den første onsdagen i desember.

Mixeren i Cubase har fått et løft. Man finner forbedringer som f.eks muligheter til å vise alle inserts, sends og EQ´er samtidig. Det å importere spor fra andre prosjekter har blitt mye enklere, og inneholder nå alle innstillinger for sporet, samt innholdet naturligvis :)

 

MIDI editorene (Key og Drum) har fått flere nyttige forbedringer som gir bedre oversikt. En annen nyttig forbedring finnes i Transportpanelet der alle menypunkter har blitt kategorisert i undermenyer. Det er også mulig å la punch in/out være uavhengige av innstillingene for locatorene, noe som er nyttig dersom man f.eks tar opp i loop-modus.

 

VST Transit er Steinbergs nye løsning for “samarbeid i skyen”, der brukere som benytter versjon 8.5 får 500 MB lagring og 1 GB gratis trafikk for sine Cubase prosjekter. Fra januar 2+16 kan man oppgradere til 5 GB lagringsplass og 20 GB trafikk.

 

 

Softsynthen Retrologue har fått en overhaling og er nå kommet i versjon 2. Den inneholder forberinger i synthdelen, og har mange nye forhåndsinnstillinger, og en fleksibel arpeggiator. Det har også kommet til fem nye effekter. (Det finnes medlemmer på hjemmestudio.net som mener at bare oppdateringen av Retrologue er verd oppdateringskostnaden). En full oversikt over de ulike versjonene av Cubase finner du her. Hvis du har kjøpt Cubase 8 etter 15 oktober er oppgraderingen til Cubase 8.5 gratis.

 

Les mer hos Steinberg

­