"In mix no-one can hear your screen...."

Nedenfor finner du diverse artikler som er relevante for innspilling, mix og master. Sjekk gjerne ut underkategoriene eller klikk på emneordene for raskere tilgang til relaterte artikler.

En liten vri på "In space no one can hear your scream" fra filmen Alien i overskriften antyder noe som er ganske vesentlig når man jobber med musikk. Mange musikkprogrammer har fancy brukergrensesnitt, men det er det ingen som hører når låten er ferdig. Det viktigste er å bruke ørene når man jobber med musikkinnspilling og mixing.

Hvis du har et nettbrett du vil bruke er det greit å vite at det finnes mange muligheter for musikkinnspilling på dem. Utvalget er klart størst for Apples iPad når dette skrives, men det utvikles stadig nye ting for Android også. For eksempel finner man kjente navn som Apples Garageband Mobile og Steinbergs Cubasis for iPad. Man trenger tilleggsutstyr dersom man vil koble inn f.eks et MIDI keyboard eller en ekstern mikrofon, så det er lurt å gjøre litt research i forkant. Utstyr for mobile enheter er det markedet som utvikler seg raskest, så å anbefale noe fremfor noe annet gir egentlig ikke mening.

Hvis du vil spille inn, mikse og ta opp låter kan du godt bruke et nettbrett. Nyttige lenker: Steinberg og Apple

 

Steinberg Cubasis for iPad:

 

Apple Garageband Mobile­