Ulike musikkprogrammer

Musikkprogrammer er helt sentrale i studioet. Det finnes mange ulike å velge mellom, og vi kan ikke si at et program er bedre enn et annet. Det er helt enkelt smak og behag. Vi har forsøkt å sette sammen en oversikt over de vanligste programmene som folk har i sine hjemmestudioer. Les artiklene nedenfor for mer informasjon.

Propellerheads Reason har lenge vært et svært kompetent program som dessuten er veldig stabilt og lite resurskrevende. Reason har siden versjon 1 vært et program som har oppført seg som, og fungert som et komplett synthrack. Fra versjon 6 har det dessuten fått inspillingsmuligheter og en avansert mixer, så nå er Reason både et komplett innspillingsprogram og et avansert synthrack. man kan dessuten integrere Reason med andre innspillingsprogrammer via en teknikk som kalles ReWire.

Cubase er et svært utbredt program som finnes både til Windows og Mac OSX. Mange har blitt kjent med Cubase i sin enkleste form ved at programmet har fulgt med da man kjøpte lydkortet, men Cubase finnes i flere versjoner og et kraftig og avansert program dersom man velger "toppmodellen".

Logic Pro X har en lang historie, og het tidligere Emagic Logic. Den gangen fantes programmet til PC'er enten de kjørte Windows eller Mac operativsystem. Etter at Apple kjøpte opp Emagic ble programmet kun tilgjengelig for de av oss som bruker Mac. Det er et kraftig program med mange muligheter, samtidig har man i Pro X forsøkt å gjøre programmet enkelt og raskt i bruk.

På mobil og nettbrett

Mobiltelefon og nettbrett har gjort sin entré i studioet, eller snarere gjort studioet tilgjengelig over alt. Det finnes i dag svært mange app'er, og det kan være praktisk å gjøre innspillinger mobilt. Enten fordi det dukket opp en låtidé man ikke vil la gå tapt, eller fordi man ønsker å gjøre innspillinger direkte for å ikke komplisere prosessen.

 

 

 

Noen tips:

Effekters rekkefølge

Effekters rekkefølge

den 10. august 2014 i Mixing

Her er et grunnleggende tips vedrørende bruk av effekter. En viktig og interessant sak når man bruker effekter ...

Les mer
3902
Stereoopptak

Stereoopptak

den 10. august 2014 i Innspilling

Dersom lydkilden man vil ta opp inneholder informasjon som man vil ha i stereo, er tiden inne for å se på ...

Les mer
6542
Forberedelser for innspilling

Forberedelser for innspilling

den 08. august 2022 i Innspilling

Det er få ting som er mer irriterende og ødeleggende for kreativiteten enn at ting ikke fungerer slik man har ...

Les mer
77
Valg av oppløsning for opptakene

Valg av oppløsning for opptakene

den 10. august 2014 i Innspilling

Valg av oppløsning for opptakene har lenge vært et hett debattert tema på mange forum.

Les mer
5218
Equalizeren

Equalizeren

den 10. august 2014 i Mixing

En equalizer (EQ) kan best beskrives som en mer eller mindre avansert tonekontroll.  EQ'en brukes vanligvis til å jevne ut frekvenser ...

Les mer
8310
Mixing i hodetelefoner

Mixing i hodetelefoner

den 10. august 2014 i Mixing

Å bruke hodetelefoner ved mixing kan mange ganger være nødvendig.

Les mer
5507
­