Ulike musikkprogrammer

Musikkprogrammer er helt sentrale i studioet. Det finnes mange ulike å velge mellom, og vi kan ikke si at et program er bedre enn et annet. Det er helt enkelt smak og behag. Vi har forsøkt å sette sammen en oversikt over de vanligste programmene som folk har i sine hjemmestudioer. Les artiklene nedenfor for mer informasjon.

Propellerheads Reason har lenge vært et svært kompetent program som dessuten er veldig stabilt og lite resurskrevende. Reason har siden versjon 1 vært et program som har oppført seg som, og fungert som et komplett synthrack. Fra versjon 6 har det dessuten fått inspillingsmuligheter og en avansert mixer, så nå er Reason både et komplett innspillingsprogram og et avansert synthrack. man kan dessuten integrere Reason med andre innspillingsprogrammer via en teknikk som kalles ReWire.

Cubase er et svært utbredt program som finnes både til Windows og Mac OSX. Mange har blitt kjent med Cubase i sin enkleste form ved at programmet har fulgt med da man kjøpte lydkortet, men Cubase finnes i flere versjoner og et kraftig og avansert program dersom man velger "toppmodellen".

Logic Pro X har en lang historie, og het tidligere Emagic Logic. Den gangen fantes programmet til PC'er enten de kjørte Windows eller Mac operativsystem. Etter at Apple kjøpte opp Emagic ble programmet kun tilgjengelig for de av oss som bruker Mac. Det er et kraftig program med mange muligheter, samtidig har man i Pro X forsøkt å gjøre programmet enkelt og raskt i bruk.

På mobil og nettbrett

Mobiltelefon og nettbrett har gjort sin entré i studioet, eller snarere gjort studioet tilgjengelig over alt. Det finnes i dag svært mange app'er, og det kan være praktisk å gjøre innspillinger mobilt. Enten fordi det dukket opp en låtidé man ikke vil la gå tapt, eller fordi man ønsker å gjøre innspillinger direkte for å ikke komplisere prosessen.

 

 

 

Noen tips:

Stereoopptak

Stereoopptak

den 10. august 2014 i Innspilling

Dersom lydkilden man vil ta opp inneholder informasjon som man vil ha i stereo, er tiden inne for å se på ...

Les mer
6764
Mixeren - Del 2 - grupper, sends, inserts m.m.

Mixeren - Del 2 - grupper, sends, inserts m.m.

den 10. august 2014 i Om mixeren

Vi skal i denne artikkelen ta for oss noen teknikker som gjør at vi kan få litt mer kontroll ...

Les mer
5477
Equalizeren

Equalizeren

den 10. august 2014 i Mixing

En equalizer (EQ) kan best beskrives som en mer eller mindre avansert tonekontroll.  EQ'en brukes vanligvis til å jevne ut frekvenser ...

Les mer
8836
Valg av oppløsning for opptakene

Valg av oppløsning for opptakene

den 10. august 2014 i Innspilling

Valg av oppløsning for opptakene har lenge vært et hett debattert tema på mange forum.

Les mer
5484
Mixing i hodetelefoner

Mixing i hodetelefoner

den 10. august 2014 i Mixing

Å bruke hodetelefoner ved mixing kan mange ganger være nødvendig.

Les mer
5735
Generellt om mixing

Generellt om mixing

den 10. august 2014 i Mixing

Det er mange ting å tenke over og passe på når man skal få innspillinger fra mange kanaler inn på ...

Les mer
8187
­